ארכיון עזרא נג'את -חיים - איורים וקריקטורות אנטי-נאציות משנת 1942 שנועדו לקהל האיראני
אוסף החודש, מתוך ארכיון עזרא נג'את חיים, מציג סדרת איורים יוצאת דופן משנת 1942, פרי יצירתו של הקריקטוריסט המצרי קימון אוון מרנגו (“קם”), אשר פעל בשירות הבריטים במהלך מלחמת העולם השנייה. הסדרה מבוססת על סצנות מתוך האפוס הפרסי שאה־נאמה (ספר המלכים), ומשלבת בין עולם מיתולוגי עתיק לבין מציאות פוליטית סוערת, תוך תיאור אליגורי של עלייתו ונפילתו של היטלר.
באמצעות שפה חזותית עשירה וסמלים תרבותיים מוכרים, מצליחים האיורים ליצור גשר בין מסורת עמוקה לבין מסר פוליטי חד, ולשקף את המאמץ לפנות לקהלים מגוונים במרחב התרבותי של המזרח התיכון.
האוסף מזמן הצצה נדירה לאופן שבו סיפורים עתיקים ממשיכים לשמש כלי משמעותי בעיצוב תודעה גם בעידן המודרני.
העותקים שבאוסף הגיעו לספרייה מידיו של עזרא נג'את־חיים, יליד פרס, ומוסיפים רובד אישי והיסטורי לסיפור רחב יותר של תרבות, זהות והשפעה.
סטטוס זכויות יוצרים: in copyrights – educational use permitted
יהפכו לנחלת הכלל ב2059
קישור לאוסף
לפרטים נוספים פנו לכתובת הדוא"ל הבאה media@univ.haifa.ac.il