דף ראשי

lifshitz eliezer meir

לפשיץ, אליעזר-מאיר

נולד ביום ט"ו באייר תש"ט (13.5.1949)
נפל ביום כ' בתשרי תשל"ד (15.10.1973)

לזכרו מוענקת מלגת "ברנר מרידור" להנצחת חללי מלחמת יום כיפור.

אליעזר-מאיר, בן הזקונים של רוזלי ונפתלי, נולד ביום ט"ו באייר תש"ט (13.5.1949) בחיפה.
הוא למד בבית-הספר היסודי "כרמל" בחיפה והמשיך בלימודי קודש בישיבת "בני-עקיבא" בכפר הרא"ה, במגמה הריאלית. אליעזר-מאיר היה חבר בתנועת "בני עקיבא" ואף הדריך בה. כבחור דתי מתוך הכרה עמוקה, הקפיד על קלה כחמורה. הסידור, הטלית והתפילין, שקיבל לבר-מצווה, ליוו אותו בכל דרכיו - עד יומו האחרון.
אליעזר-מאיר גויס לצה"ל בסוף ספטמבר 1967, ויחד עם חבריו לגרעין בתנועה התנדב לשרת בנח"ל. יחד אתם עבר את הטירונות, סיים בהצלחה קורס צניחה ויצא לשל"ת בקיבוץ בארות-יצחק. כאשר חזר לתעסוקה מבצעית, השלים אליעזר-מאיר קורס קשרי חי"ר. בכל תקופת שירותו היה אליעזר-מאיר אהוד על חבריו ועל מפקדיו ובתעודת השחרור מהשירות הסדיר אף צוינה התנהגותו כ"טובה מאד".

בסוף ספטמבר 1970, לאחר ששוחרר מהשירות, המשיך אליעזר-מאיר בלימודיו בבית-הספר הגבוה לטכנולוגיה בירושלים, במגמה של אלקטרואופטיקה. לפרקים היה נקרא לשירות מילואים ועשה אותו כקשר בפלוגת סיור של חטיבת צנחני-מילואים. כשפרצה מלחמת יום-הכיפורים נקרא אליעזר-מאיר ליחידתו ויחד עם חבריו-לנשק השתתף בקרבות הבלימה העקובים מדם נגד המצרים בסיני. ביום כ' בתשרי תשל"ד (15.10.1973), כאשר התכוננו כוחותינו לצליחת התעלה היה אליעזר-מאיר קשר של חולית סימון לזחל"מי פלוגת הסיור.
בהגיעם למרחק חצי קילומטר מהתעלה החלו המצרים להנחית אש מרגמות על חולית הסימון. פצצת מרגמה פגעה באליעזר-מאיר והוא נהרג במקום. הוא הובא למנוחת-עולמים בבית-העלמין הצבאי בהר-הרצל בירושלים. השאיר אחריו הורים, שתי אחיות ואח. לאחר נופלו הועלה לדרגת רב-טוראי.

במכתב תנחומים למשפחה כתב מפקדו, שהיה יחד עמו בעת ההפגזה, כי "מאיר ז"ל היה חרוץ ושקדן, מלא מרץ ויזמה. כל תפקיד ביצע במסירות ועם כל הלב ותמיד סחף אחריו את כל הסובבים אותו. גאה אני בזכות הגדולה שזכיתי בכך שהוטל עלי לפקד על חיילים מעולים כמאיר וחבריו, ושותף אני בתוגה וביגון על חברינו, שמסרו נפשם ולא שבו מהקרב הנורא".

עץ לזכרו ניטע ביער המגינים על-ידי משרד הביטחון - המחלקה להנצחת החייל; לאחר נופלו הוקדש לזכרו הספר "מלחמת יום-הכיפורים" של הרב מ"מ כשר; בית-הספר הגבוה לטכנולוגיה הוציא לאור לזכרו ספר בשם "יד ראם", הכולל כתבים שהשאיר אליעזר-מאיר, מאמרים והערכות לזכרו; חבריו יסדו וקראו על שמו את "מכון מאיר", שמטרתו להביא את דת ישראל ומסורתו לכל שדרות העם. המכון משגשג ומקיים שיעורים וקורסים בביתו בירושלים ובסניפים ברחבי הארץ.