שמות הנופלים

beny_gur

גור (גבירץ), בני

נולד ביום כ"ג בניסן תש"ט (22.4.1949)
נפל ביום כ' בניסן תשמ"ה ( 11.4.1985) בלבנון       
והוא בן 36

למד באוניברסיטת חיפה בחוג לגיאוגרפיה.

בן גיטה ושלמה, נולד ביום כ"ג בניסן תש"ט (22.4.1949) בפולין. בן 3 חודשים היה בני כשעלה עם הוריו לארץ. הם השתקעו בכפר בלום, קיבוץ שאליו היה בני קשור כל חייו. הוא למד בבית-הספר היסודי ובבית-הספר התיכון של הקיבוץ. מגמת לימודיו בבית-הספר התיכון הייתה אגרומכניקה. בנערותו היה בני פעיל במשק-החי, ובכל שטחי העבודה בקיבוץ. חבריו סיפרו עליו שהיה מנהיג מילדות, בעל כוח גופני בלתי רגיל, רגיש, מבין ומתחשב. "הוא נבט במשק, צמח בסייפנים ופרח בכותנה". בשנים 1966-1963 הוא סיים קורס גדנ"ע-אוויר ברמת דוד.

בסתיו של 1967 התגייס בני לצה"ל, ובמשך מרבית שנות שירותו השתייך לסירוגין לחיל-השריון ולחיל-ההנדסה. זמן קצר אחרי שהתגייס, הוא עבר קורס מ"כים וקיבל דרגת רב"ט בחיל-השריון. בני הוסיף והשתלם בקורס מש"קים ובקורס קציני הנדסה קרבית. הוא המשיך ועבר קורס מפקדי שריון, עלה לדרגת סג"ם, ובשנת 1970 נתמנה סמ"פ בגדוד סער, בדרגת סגן. מפקדיו ציינו אותו אז: "הוא מגלה הצלחה יוצאת מן הכלל בתחום השליטה והמנהיגות, מסור ואחראי, מצדד בעבודת צוות, בעל ידיעה מקצועית יעילה".

בשנת 1970 סיים בני את שירותו הסדיר ותקופה קצרה שירת בצבא הקבע, בחיל-השריון. אחרי שחרורו מן הצבא, הוא חזר לעבודה בקיבוץ כפר בלום ושימש כמרכז ענף הכותנה. על עבודתו בענף זה סיפרו חבריו: "אין מלים לתאר את חריצותו, רצונו העז ללמוד ולבצע כל פעולה במקצועיות ובדרגה הגבוהה ביותר. הוא ידע להסתדר בכל מצב ולהקרין את סמכותו על צוות העובדים, תמיד בצורה חברית ובדרכי נועם".

במלחמת יום-הכיפורים נקרא בני לשירות כסמג"ד טנקי גישור. על חלקו במלחמה זו כתבו מפקדיו: "הוא דבק בצורה בולטת במשימה, בעל אומץ לב ראוי לציון, דואג לחייליו, בעל כושר מנהיגות, קצין ראוי לציון". אחרי המלחמה, הוא גילה עניין בהתארגנויות הפוליטיות שהיו אז והביע דעותיו לקידום השלום. הוא שאף ללמוד ולהכיר את העולם, וכמומחה למכונות חקלאיות יצא לעבוד בדרום אפריקה. הממונים עליו סיפרו על עבודתו שם: "הוא מעורר השתאות בקרב מעסיקיו". מדרום אפריקה יצא בני לסיור בארצות-הברית. כשהוא רכוב על כלי-הרכב האהוב עליו - האופנוע, שוטט באזורים נרחבים בארצות-הברית, ובסקרנות האופיינית לו צבר ידע וניסיון.

כשחזר מנדודיו, החליט בני לארגן את חייו. הוא נשא לאשה את חברתו מירי, השתקע בחיפה והחל ללמוד באוניברסיטה של חיפה ולעבוד במכון לחקר ימים ואגמים.

על תקופת לימודיו באוניברסיטה סיפרו מוריו: "דומה היה שאין גבול למאגר האנרגיה שלו, לסבלנותו ולפדנטיות שגילה בעבודתו. מה שהחל כעבודה סמינריונית, הלך וגדל לממדים של מחקר עם ממצאים הראוי לפרסום מדעי".

כשהחלו באוניברסיטה במחקר חדש, ובו מקום לעוזר מדעי, הוצעה לו עבודה זו. הוא ביקש ללמוד לתואר שני. בני קיווה להשיג מילגה שתאפשר לו להשלים את לימודיו לתואר שני בארצות-הברית. על כישוריו המדעיים אמר אחד ממוריו: "אילו ניתן לו להמשיך בדרכו המדעית, היה בני הופך בזכות יכולת ההתמדה, דבקותו במטרה ותנופת עבודתו - למדען פורה מן השורה הראשונה".

בני המשיך להשתלם גם בצה"ל, ובשנת 1981 עבר קורס אמל"ח ועלה לדרגת סרן. כשפרצה מלחמת לבנון הוא נקרא לשירות, כסמג"ד בחיל-ההנדסה. עיקר תפקידו היה בסריקת צירים ובסילוק מוקשים.

ביום כ' בניסן תשמ"ה (11.4.1985) הוא נסע בג'יפ, יחד עם יחידת אבטחה, לעבר טרקטור שעסק בסילוק מתקני חבלה. הג'יפ עלה על מוקש ובני נהרג. במכתב תנחומים, ששלח המפקד למשפחה נאמר: "הוא השתלב בגדוד בצורה מופתית. היה קצין מסור, בעל כושר מנהיגות שהרשים את כל סגל המפקדים, ומעל זאת, אישיות שהקרינה על כל חיילי הגדוד. בפרק זמן קצר הוכיח את עצמו כלוחם למופת וכמפקד לדוגמה. הוא הפגין יכולת מקצועית בכל התחומים, בטיפול בפרט ובמשימות המקצועיות המוטלות על כל חיל-ההנדסה".

אחרי שנפל הועלה בני לדרגת רב-סרן. בן 36 שנים הוא היה במותו. הוא השאיר אחריו רעיה, ילד בן 10 חודשים, אם ושלוש אחיות. הוא הובא למנוחות בבית-הקברות בכפר בלום. קיבוצו הוציא לאור חוברת לזכרו.

reuven palzur

פלצור פלוצ'נקו, ראובן סייק

נולד בכ"ט באדר ב' תרצ"ב (6.4.1932)
נהרג בפעולת איבה בי' בתשרי תשמ"ו (25.9.1985)
והוא בן 53

למד באוניברסיטת חיפה בחוג לפסיכולוגיה ומדעי המדינה.

ראובן, בן אסתר ושלמה, נולד בתל אביב בכ"ט באדר ב' תרצ"ב (06.04.1932), אח לאורה. גדל בתל אביב, וכבר מנעוריו גילה אהבה גדולה לים התיכון. את השכלתו הגבוהה החל בבית הספר לקציני ים בחסות טכניון חיפה, והמשיך ללימודי תואר ראשון באוניברסיטת חיפה ובאוניברסיטת ירושלים, בחוג לפסיכולוגיה ומדעי המדינה. 
בשנות החמישים עבד כקצין מכונה באוניה 'קוממיות'; במהלך אחת ההפלגות נפצע, ונאלץ לפרוש מספנות.

בשנת 1957 נישא ראובן לאסתר לבית נוי. בני הזוג הקימו את ביתם בחיפה, ונולדו ילדיהם טלי, יוחאי, מירב ועילם. ראובן כיהן כמזכיר איגוד הימאים, ולאחר מכן ניהל את המרכז לשירותי רווחה לימאים. בשנות השבעים היה מנהל כוח אדם במפעלים שונים, האחרון שבהם 'תעל' של קיבוץ משמרות.

כל השנים היה ראובן חבר נלהב במועדון 'הכרמל' - מועדון שייט חיפאי. כמו כן היה פעיל ומדריך בהנהגת צופי הים, חיפה. בתחילת שנות השמונים הגשים את חלומו ורכש ביחד עם עוד שותף יאכטה: 'פירסט'. בכל הזדמנות יצא להפלגות עם המשפחה או עם חברים, לקפריסין ולאיים היוונים.

ביום שלישי 24.09.1985 יצא ראובן להפלגה ביחד עם אשתו, אסתר, וחבר שלהם, אברהם אבנרי. בלילה של יום הכיפורים, י' בתשרי תשמ"ו (25.09.1985), עגנה היאכטה במרינה של לרנקה. בשעה 04:30 לפנות בוקר עלו על היאכטה שלושה מחבלים חמושים. הם ירו ורצחו את אסתר בשעה שהייתה על הסיפון. את אברהם ואת ראובן הם כפתו למיטות בחדר המגורים. במשך זמן רב ניהלו שלושת המחבלים משא ומתן עם שלטונות קפריסין. בשלב מסוים, מסיבות שלא התבררו, הם הוציאו להורג את אברהם וראובן בירי בראשיהם, והסגירו את עצמם למשטרה המקומית.

ראובן היה בן 53 במותו. הותיר אחריו ארבעה ילדים, אם ואחות. הובא למנוחות בבית העלמין בחיפה, לצד רעייתו.

begin yonatan

בגין, יונתן

נולד ביום י"ב בטבת תש"ל (21.12.1969)
נפל ביום כ"א באדר ב' תש"ס (27.3.2000) במהלך טיסת אימון
והוא בן 30

למד באוניברסיטת חיפה בחוג למדעי המחשב ובחוג לפילוסופיה.

בן רות וזאב בנימין. נולד ביום י"ב בטבת תש"ל (21.12.1969) בירושלים. אח למירב, מיכל, נעמה, אבינדב ואביטל. יונתן למד בבית-הספר היסודי "יפה נוף" ובבית-הספר התיכון "זיו" בירושלים.
היה חניך ופעיל בתנועת הצופים ויצא מטעמה כחבר במשלחת קירוב לבבות בארצות-הברית. עם תום לימודיו התנדב עם חבריו לגרעין "חצץ" לשנת שירות, בה סייעו לילדים במצוקה בחיפה.

יונתן התגייס לצה"ל בשנת 1988 ושירת תחילה בגרעין נח"ל בקיבוץ כפר חרוב שברמת הגולן. אחר כך הצטרף לקורס טיס ועם סיומו היה לטייס במערך ה-F16. הוא שירת כמפקד מגמת קרב בבית-הספר לטיסה ובהמשך כסגן מפקד טייסת בבסיס רמת דוד.
עם סיום תפקידו החל ללמוד באוניברסיטת חיפה בחוגים לפילוסופיה ולמחשבים. בשנת 1996 הוא נישא לניבה ארד, אותה הכיר בעת שירותה כקצינה בחיל-האוויר, ובקיץ 1999 נולדה בתם שירה.

ביום כ"א באדר ב' תש"ס (27.3.2000) נפל יונתן במהלך טיסת אימון עם הנווט ליאור הררי.

קישורים נוספים לזכרו:
הטיסה האחרונה של יונתן וליאור: בטאון חיל האויר גליון 132 5-2000

zhal

גבין, דוד אריה

אין פרטים


למד באוניברסיטת חיפה.