תכנית יום העיון
15:00 - טקס פתיחת התערוכה לכבוד הגב' דליה למדני, ברחבת הכניסה לספרייה, בבנין הראשי
15:30 - 16:00 - התכנסות וכיבוד קל ברחבת אודיטוריום הכט
16:00 - 16:15 - ברכות
מר עמוס שפירא, נשיא האוניברסיטה
פרופ' ראובן שניר, דיקן הפקולטה למדעי הרוח
פרופ' יוסי ציגלר, הראש האקדמי של הספריה
פרופ' גיא בר-עוז, החוג לארכיאולוגיה, אוניברסיטת חיפה
16:15 - 17:45 - מושב ראשון - יו"ר המושב: ד"ר תמי אלמוג, החוג ללמידה הוראה והדרכה, אוניברסיטת חיפה ומוסד שמואל נאמן למחקר מדיניות לאומית, טכניון
מוצרי בסיס במטבח הארצישראלי של תקופת המקרא - פרופ' גיא בר-עוז, החוג לארכיאולוגיה, אוניברסיטת חיפה
תרבות הפאבים בתל אביב: זוית אישית - רועי לישצ'ינסקי
הגודל כן קובע: שפים ישראלים מבשלים לאומיות - ד"ר ניר אביאלי, החוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב
"תרבות האוכל בישראל" - הרצאה וחידון נושא פרסים - פרופ' עוז אלמוג, החוג ללימודי ארץ ישראל, אוניברסיטת חיפה
להרצאות המוקלטות
17:45 - 18:15 - הפסקה
18:15 - 19:30 - מושב שני - יו"ר המושב: פרופ' רותם קובנר, החוג ללימודי אסיה, אוניברסיטת חיפה
מהמטבח הערבי הקדום ועד למטבח הערבי המודרני - ד"ר נוף עתאמנה אסמעיל
האוכל המקראי: ביטוי של טבע ואמונה - ד"ר טובה דיקשטיין, נאות קדומים
שני נרטיבים של אוכל ישראלי - פרופ' ליאורה גביעון, הפקולטה לחינוך, מכללת סמינר הקיבוצים
להרצאות המוקלטות
19:30 - דברי סיכום