על המרצים
-
פרופ' ליאורה גביעון Open or Close
פרופ' ליאורה גביעון היא מרצה מן המניין ועמיתה במכון למחשבה חינוכית במכללת סמינר הקיבוצים וגם מלמדת במחלקה למדעי התזונה באוניברסיטה העברית.
מחקריה עוסקים בהבנייה החברתית של מטבחים לאומיים ואתניים, בגורמים המעצבים ומשנים מטבחים ובנסיבות בהן קבוצות משתמשות במטבחן לצרכי פרנסה או גיבוש זהויות מובחנות.
מאמר:
Liora Gvion (2014) Intertwining Tradition with Modernity: The Case
of Palestinian Restaurants in Israel, Journal of Intercultural Studies, 35:4, 366-384
רשימת קריאה נוספת -
ד"ר טובה דיקשטיין Open or Close
חוקרת אוכל בעת העתיקה, מרצה ומנחת סדנאות בתחום הקולינריה הארצישראלית. מתמחה בשולחן האוכל הארץ ישראלי בתקופת הבית השני המשנה והתלמוד.
עוסקת בכל ההיבטים של האוכל הקדום - זיהוי מוצרי הגלם הנזכרים במקורות, עיבודם למאכל, סמלים אמונות ודעות שנקשרו בהם וכן ערכים תזונתיים ורפואיים על פי אמונתם של הרופאים הקדומים ולאור המחקר המודרני.
מאמרים:
על חמץ ומצה ומה שביניהם
בטעם של פעם
סרטון:
אשישות - מאכל אהבה תנ"כי -
ד"ר ניר אביאלי Open or Close
ד"ר אביאלי הוא מרצה בכיר במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת בן גוריון. מתמחה באנתרופולוגיה של אוכל ובאנתרופולוגיה של תיירות ועורך את מחקריו בעיירה הווייטנאמית הוי-אן.
ספרו: Rice Talks: Food and Community in A Vietnamese Town התפרסם לאחרונה בהוצאתIndiana University Press.
ד"ר אביאלי כותב כעת ספר בשם: "אוכל וכוח: אתנוגרפיה קולינארית של ישראל"
מאמרים:
אביאלי, נ., על האש: בשר, כוח, מרחב ולאומיות ביום העצמאות הישראלי, סוציולוגיה ישראלית: כתב-עת לחקר החברה הישראלית , 14 (1): 83-109, 2012• Avieli, Nir. 2011. Making Sense of the Vietnamese Cuisine. Education about Asia.
• Avieli, Nir. 2012. Change of Heart: The Dining Room in the Privatizing Kibbutz. Hagar: Studies in Culture, Polity and Identities.
• Avieli, Nir. 2012. Dog Meat Politics in a Vietnamese Town. Ethnology.
• Avieli, Nir. 2013. What is ‘Local Food?’ Dynamic Culinary Heritage in the World -
ד"ר נוף עתאמנה אסמעיל Open or Close
ד"ר נוף עתאמנה אסמעיל, בעלת תואר ד"ר בביולוגיה וכבר הספיקה לעשות ארבעה תארי פוסט דוקטורט נוספים. נוף עתאמנה אסמעיל זוכת העונה הרביעית בתוכנית הטלויזיה מאסטר שף.
מאמר
סילבסטר בלבאנט (על השולחן, גליון 286, דצמבר 2014) -
פרופ' עוז אלמוג Open or Close
פרופ' עוז אלמוג הוא סוציולוג והיסטוריון ישראלי, החוקר את החברה והתרבות בישראל החל מתקופת היישוב. פרופסור בחוג ללימודי ארץ ישראל באוניברסיטת חיפה משנת 2004 וחוקר בכיר במוסד נאמן למחקר מדיניות לאומית בטכניון משנת 2007. משמש כיועץ למוזיאונים ומוסדות מחקר, לכלי תקשורת ולמוסדות ממשלתיים וציבוריים שונים.
מאמרים:
• אביבה שיפמן, עוז אלמוג, דוד פז, תרבות האוכל באוכלוסיה הערבית
• אביבה שיפמן, עוז אלמוג, דוד פז, מאכלים ערביים מסורתיים בישראל
• אורי פז, עוז אלמוג, האכילה במסעדה באוכלוסיה החרדית
• איגור יבדוסין, עוז אלמוג, אוכל רוסי בישראל
• איגור יבדוסין, עוז אלמוג, מסעדות רוסיות בישראל
• טל איגרא, עוז אלמוג, דוד פז, תרבות האוכל הבדווית בישראל
• לאה הרפז, עוז אלמוג, דוד פז, תרבות האוכל של היהודים באתיופיה
• עוז אלמוג, "תקפצו לקפה" – כוס הקפה הישראלית
• עוז אלמוג, קפה בישראל - ציוני דרך היסטוריים
• עוז אלמוג, תרבות בתי הקפה בישראל
• עוז אלמוג, איגור יבדוסין, דוד פז, שרון בורנשטיין, תרבות האוכל בקרב עולי חבר המדינות
• עוז אלמוג, איגור יבדוסין, דוד פז, שרון בורנשטיין, מאכלים ומשקאות רוסיים מסורתיים
• עוז אלמוג, אוכל איטלקי בישראל – דף מידע
• עוז אלמוג, מסעדות בישראל – ציוני דרך היסטוריים
• עוז אלמוג, שרון הורנשטיין, מאכלים דרוזים מסורתיים
• עוז אלמוג, שרון הורנשטיין, תרבות האוכל במסורת הדרוזית
• עוז אלמוג, תמר אלמוג, התפתחות צריכת האלכוהול בישראל
• שירה הרפז-פומרנץ, מייק לבנה, עוז אלמוג, חדר האוכל בקיבוץ -
פרופ' גיא בר-עוז Open or Close
פרופ' גיא בר-עוז הוא פרופסור מן המניין בחוג לארכאולוגיה באוניברסיטת חיפה ומומחה לארכאוזואולוגיה. הוא ייסד את המעבדה לארכאוזואולוגיה במכון לארכאולוגיה ע"ש זינמן באוניברסיטת חיפה, ועומד בראשה. מחקריו עוסקים בשחזור תרבויות וסביבות קדומות, לימוד השפעות האדם על סביבות עתיקות, תהליך ביות בעלי החיים וראשית החקלאות, תרבות ואוכל, ואכילת בשר ואבולוציה של האדם.
רשימת קריאה באתר המרצה:
דף המרצה - פרופ' גיא בר-עוז - פרופ' גיא בר-עוז
רשת חברתית-מדעית
ויקיפדיה
גוגל סקולר
-
רועי לשצ'ינסקי Open or Close
רועי לשצ׳ינסקי הוא שותף ומייסד של קבוצת NOX אשר מחזיקה במספר ברים ומועדונים בתל-אביב. רועי אחראי על כל נושא הפיתוח העסקי של הקבוצה ומתוקף תפקידו הוא מחובר כל העת לטרנדים ולשינויים התכופים בתחום חיי הלילה, בארץ ובעולם.
ביום העיון יציג רועי בקצרה, את הזוית האישית שלו לתהליך פתיחת בר חדש, החל משלב הרעיון הראשוני ועד פתיחת הדלתות לקהל הרחב תוך התחשבות בתהליכים חברתיים שונים והבנה של קהל היעד.