על יום העיון
הכנס הראשון של מחקר תרבות האוכל בישראל
מדעני החברה והרוח עוסקים בחקר תרבות המזון הישראלית מנקודות מבט מגוונות: היסטורית, ארכיאולוגית, סוציולוגית, פסיכולוגית, כלכלית, אמנותית, פילוסופית, לשונית ועוד. התחזקות תודעת הפנאי והבידור בציבור הרחב והתפתחויות בשדה המדע יצרו תנופה בחקר דפוסי האכילה והשתייה. לצד המדורים, הכתבות, תוכניות הטלוויזיה ואתרי האינטרנט הפופולאריים, הולכים ומתרבים בשנים האחרונות גם מאמרים וספרי עיון ומדע, שמסקרים ומנתחים את האדם ומזונו.
מסורת הבישול הישראלית עולת ימים, כמניין ימיה של המדינה, אבל שורשי המטבח המקומי מעמיקים להיסטוריית השבטים והעמים שהתיישבו באזור. המזון שאנו מגדלים, מעבדים ואוכלים היום הוא תוצר של השפעות רבות, מקצתן עתיקות, שמספרות סיפור ארכיאולוגי, היסטורי וסוציולוגי מרתק. תרבויות רבות הותירו חותם על טעמנו ומזוננו והצלחת והכוס הישראליים ממשיכים להחליף טעמים וצורות.
מחקר תרבות המזון בישראל עדיין בחיתוליו ואנו מייחלים להתפתחותו, הן כתחום בפני עצמו והן כחלק מהבנת היבטים חברתיים בתקופות השונות.
הכנס נועד לעודד מחקר והוראה סביב תרבות האוכל בישראל. במרכזו תעמוד מחוות תודה והערכה לגב' דליה למדני, מחלוצות עיתונאי האוכל בישראל, שתרמה את אוסף הספרים העשיר שלה לספריית האוניברסיטה.
יוזמי הכנס ומפיקיו:
פרופ' גיא בר עוז (החוג לארכיאולוגיה), פרופ' עוז אלמוג (החוג ללימודי א"י) וצוות ספריית יונס וסוראיה נזריאן.
פרופ' גיא בר עוז (החוג לארכיאולוגיה), פרופ' עוז אלמוג (החוג ללימודי א"י) וצוות ספריית יונס וסוראיה נזריאן.