סרטוני הספרייה לשילוב כמודול בקורסי מבוא /חובה מתוקשבים בחוגים השונים

הסרטונים הם קצרים ונועדו להקנות תכנים בסיסיים בתחומי אוריינות מידע הדרושים לסטודנטים בלימודיהם, כגון: זיהוי וחיפוש מקורות מידע במערכות הספרייה, בחירת מאגרי מידע מתאימים לחיפושים מורכבים, כמו גם, הוראת תכנים ייעודים וייחודים לכל דיסציפלינה. ניתוח מאמר אקדמי, כתיבת עבודה סמינריונית ורישום כללי הציטוט השונים והייחודים לתחום. כל זאת, מתוך כוונה שמיומנויות אלה ישמשו את בוגר התואר הראשון במהלך לימודיו ויהוו תשתית מידענית אוריינית בעבודת החקר גם בלימודיו לתארים מתקדמים.

התחברות מהבית למאגרי המידע של הספרייה– סרטון הדרכה קצר.

התחברות מהבית

הכרת מקורות המידע

בסרטון המצורף - הסבר מפורט על סוגי המידע השונים: ספרים, כתבי-עת, סרטים ועוד. 
חשוב לדעת להבחין בין סוגי המידע השונים, כדי לאתר אותם לאחר מכן במערכות החיפוש של הספרייה. 

הכרת מקורות מידע

מבנה המאמר האקדמי – בחלק זה תוכלו ללמוד כיצד לזהות שמאמר הוא מאמר אקדמי.

חיפוש ספרים במערכת "חיפוש אחד"

בסרטון זה תוכלו ללמוד כיצד לחפש ספרים במערכת "חיפוש אחד" באתר הספרייה. כיצד לצמצם ולהגביל את תוצאות החיפוש, לאתר ולצפות בפריטים הנמצאים בפורמט אלקטרוני, איך בודקים האם הפריט זמין במדף או מושאל וכיצד ניתן להזמין פריטים מושאלים. הסרטון מפרט גם את אופן שליחת פריטים שבחרתם להדפסה או לדוא"ל.

חיפוש ספרים במערכת "חיפוש אחד"

מפתח המאמרים בעברית (במערכת "חיפוש אחד")

הסרטון מדגים דליית מאמרים בעברית בנושא מסוים (בשפה חופשית או לפי נושא מדויק) בלשונית מערכת "חיפוש אחד" באתר הספרייה. הגבלת תוצאות החיפוש לכתבי-עת מסוג מסוים למשל: כתבי-עת אקדמיים ומחקריים, כתבי-עת שפיטים ועוד. אפשרות סינון תוצאות החיפוש לפי נושאים, שנת פרסום ועוד. איתור וצפייה בתוצאות עם גישה אלקטרונית ואיתור מיקום כתבי-העת במדפים למאמרים בפורמט נייר.

מפתח המאמרים בעברית

חיפוש מאמרים באנגלית

הסרטון מדגים חיפוש במערכת EDS המאפשרת חיפוש בו זמנית במאגרי מידע רבים מתחומים שונים. הסרטון מפרט את הדרך לדליית מאמרים לפי מילות מפתח, כותר או מחבר במסך החיפוש הפשוט ובמסך החיפוש המתקדם.

חיפוש מאמרים באנגלית

כיצד מחפשים שאלונים וכלי אבחון

הסרטון מפרט מה כולל אוסף השאלונים וכלי האבחון של הספרייה, אפשרויות החיפוש: לפי נושא או שם השאלון. איך נאתר היכן נמצא השאלון והאם קיימת עבורו גישה אלקטרונית וכן כיצד נאתר שאלונים וכלי אבחון אשר אינם קיימים באוסף הספרייה.

כיצד מחפשים שאלונים וכלי אבחון


כיצד מחפשים עבודות תזה (מ.א.) ודוקטורט

ניתן לחפש עבודות תזה ודוקטורט אשר נכתבו באוניברסיטת חיפה וכן עבודות אשר נכתבו ונמצאות במוסדות אחרים בארץ ובחו"ל. הסרטון מפרט את אופן דליית עבודות אלו על פי: נושא, כותר, מחבר או החוג בו נכתבה העבודה באוניברסיטה וכן את הדרך להגיע לעבודות תזה ודוקטורט במוסדות אקדמיים אחרים בישראל ובחו"ל.

כיצד מחפשים עבודות תזה (מ.א.) ודוקטורט

הכרת הרשימה הביבליוגרפית

בסרטון נלמד לזהות את מקורות המידע מתוך רשימות הקריאה "ביבליוגרפיות" שתקבלו בקורסים השונים. הסרטון כולל תרגול ודוגמאות לרישום ביבליוגרפי של ספר, ספר מתורגם, מאמר מכתב-עת, מאמר מקובץ, ערך מילוני, ציטוט מקורות אלקטרוניים ומקור מאתר אינטרנט.

הכרת הרשימה הביבליוגרפית


סידור האוסף על המדף ומיקומם של האוספים השונים בספרייה

סרטון המסביר את האופן בו מאורגן ומסודר אוסף הספרייה על המדפים, כן מוצג מיקומם של האוספים השונים: אוסף החומרים השמורים, אוסף המדיה, אוסף כתבי העת, האוסף הכללי ודלפקי ההשאלה השונים.

סידור האוסף על המדף ומיקומם של האוספים השונים בספרייה

תוכנות לניהול ציטוטים – מנדליי

מנדליי היא תוכנה חינמית לניהול מידע ביבליוגרפי ורשת חברתית אקדמית. התוכנה נועדה לאיסוף ולניהול מקורות מידע, שילוב ציטוטים בגוף העבודה בסגנון הציטוט הרצוי באופן אוטומטי, ושיתוף פעולה מקוון עם חוקרים אחרים. היא מתפקדת כרשת חברתית של אנשי אקדמיה ומחקר אשר מטרתה שיתוף, גילוי טרנדים וסטטיסטיקות וחיבור לחוקרים אחרים בתחום.

תוכנה לניהול ציטוטים - מנדליי

בחירת נושא לעבודה אקדמית - בתיאום עם החוג/קורס

הסרטון מציג כיצד יש להגדיר שאלת מחקר ולזהות מונחי מפתח מתוך הנושא לעבודה. 
הצעד הראשון בתהליך כתיבת העבודה, הוא להגדיר את הנושא שלה ולנסח את שאלת המחקר. 


© 2024 אוניברסיטת חיפה - הספריה כל הזכויות שמורות / שד' אבא חושי 199, הר כרמל, חיפה. ת"ד 3338, מיקוד 3103301 / ליצירת קשר / 04-8240289

Please publish modules in offcanvas position.

Live chat